Image
Pay by plate hero
Image
Pay by plate - mobile

’Blippa bilen’ – betal med pladen

Kan man virkelig betale med pladen hos Circle K? Det kan man faktisk nu! Vi snakker naturligvis ikke om en vinylplade – selv om det kunne være fedt – vi snakker om din nummerplade på bilen. Det lyder måske for godt til at være sandt, men såkaldt ’Pay by Plate-teknologi’ er netop blevet udrullet hos Circle K Sverige. Teknologien gør det muligt at ’Blippa bilen’, som betyder nem, hurtig og automatisk betaling.

Skrevet af Dennis Dalgaard i samarbejde med Circle K Sverige, maj 2021

Hos Circle K gør vi alt, hvad vi kan for at gøre det nemmere for vores kunder! Det er blandt andet derfor, vi har introduceret ’Fast Track’ til dig, som gerne vil hurtigt videre og fx ikke vente i kø ved pumpen. Vores slogan er ’Take it Easy’! For det skal være nemt at være kunde hos os – uanset hvorfor du besøger os.

Nu plejer vi primært at snakke om initiativer og tiltag herhjemme. Men vi mener, at vores kollegaer i Circle K Sverige har begået en lille genialitet, som vi gerne vil dele med jer. Snart bliver det nemlig endnu nemmere at være Circle K-kunde i Sverige, da de i disse dage ruller Pay by Plate-teknologi ud på alle stationer.

Men hvad er Pay by Plate?

Circle K i Sverige er første land i verden, som på tværs af hele kæden har introduceret et helt automatiseret Pay by Plate-betalingssystem for tankning. Svenskerne kalder det for at ’Blippa bilen’. Det henviser til, at man betaler med sin nummerplade, som blitzes på stationen – lidt ligesom vi kender det fra Storebæltsforbindelsen.

For at få mulighed for at kunne ’Blippa Bilen’ kræver det, at svenskerne downloader en app, og at de har husket at tage deres mobil med på stationen. Teknologien bag åbner samtidig op for en lang række andre muligheder, som skal gøre det endnu nemmere at være Circle K-kunde - fx at fjerne risikoen for fejltankning.

Image
Pay by plate - image card

Digitaliseringen også en del af fremtidens energistation

Circle K forsøger at være på forkant med udviklingen i vores branche, og der foregår mange forskellige udviklingsprojekter rundt om vores forskellige markeder. For eksempel så har Circle K Norge netop introduceret, hvad man kunne kalde fremtidens energistation på Kongsbergporten ved Oslo.

Herhjemme er vi også på forkant med udviklingen af fremtidens energistation. Her skal udbuddet af klimavenlige drivmidler såsom Power-to-X (’flydende el’), biobrændsler og lynladestandere være med til at definere fremtidens mobilitet og gøre det nemt at træffe det rigtige valg for netop dig. 

I Sverige er de ligesom Danmark langt fremme i digitaliseringen af samfundet. Derfor var det i Sverige, at dette tilbud kom først. Denne form for digitaliseringen af stationen vil nemlig også være en del af kunde-oplevelsen på fremtidens energistation – en udvikling som vi også forventer, vi kommer til at se herhjemme.

Vi er også stolte over at kunne fortælle, at Circle K Sverige netop har vundet NACS European Convenience Retail Technology Award for teknologien bag bilbetalingstjenesten ’Blippa bilen’. Circle K Sverige er den første i verden, der introducerer teknologien i så bredt et omfang. NACS European Convenience Retail Technology har siden år 2015 tiltrukket sig opmærksomhed og belønnet detailhandlere, der foretager fremadrettede udviklinger og langsigtede investeringer i teknologiske innovationer. 

Image
Thomas Fischer

Medarbejderfortælling Thomas Fischer

Som senior analytiker hos Circle K spænder opgaverne bredt, og der åbner sig mange spændende muligheder for at udvide sine kompetencer. Læs med her, hvor Thomas Fischer deler sin personlige fortælling, om hvorfor han nyder at arbejde hos Circle K...

Image
Image-card-tank

Skal du vælge benzin eller diesel?

Er du også i tvivl om, hvilken slags brændstof din næste bil skal køre på? Så læs mere her, for at få den rette rådgivning i, hvordan du over tid, kan bruge færre penge på brændstof, og passe bedre på miljøet…

Image
image card - madstation

Du er nu ankommet til din madstation

En madstation er Circle K’s bud på, hvordan man bringer kvalitet og hyggelige rammer ind i madoplevelsen når du er på faren. Læs mere her, hvis du også vil gøre din rejse nemmere, med en unik madoplevelse på farten…