Image
kaffekopper
Image
kaffekopper

Vi har fokus på emballage, affald og spild

Det er vigtigt for os at forsøge at minimere emballage, affald og spild, hvor vi kan. Det betyder mere affaldssortering, mindre emballage som plastiklåg og et samarbejde med Too Good To Go.

Reduktion af affald og øget genanvendelighed udgør et vigtigt potentiale for at reducere klimaaftrykket i vores butikker. 

Målet om at bruge mindst muligt emballage med lavest muligt klimaaftryk løses dels ved at mindske brugen af emballage, der kun bruges én gang, og dels ved at optimere emballagen.

Hos Circle K anvender vi miljøvenlig indpakning til vores varer. Vi bruger f.eks. varmeposer af rent genbrugspapir uden folie og plastik. Poserne er også PEFC-certificeret, hvilket betyder, at vi er med til at støtte bæredygtig skovforvaltning. Derudover er vores emballage til salater, smoothies og shakes lavet af genbrugsplast. Ambitionen er, at 95% flere af vores egne fødevarer skal have bæredygtig fødevareemballage i 2025.

Dertil kommer, at vi generelt forsøger at fjerne plastik alle de steder, vi kan. Fx har vi fjernet plastiklåg i alle vores salater, og vi er lige nu ved at teste forskellige løsninger, der kan reducere forbruget af plast i vores kaffekopper og -låg.

Emballage er et vigtigt fokusområde for Circle K, og vi vil i samarbejde med vores leverandører af emballage og 3. parts-produkter fortsat arbejde på smartere og mere bæredygtige løsninger

Image
Too Good To Go

Madspild

Madspild er en af de største kilder til unødvendigt spild af ressourcer på globalt plan. I Circle K er vi opsatte på at finde en god balance mellem at kunne tilbyde frisk mad og undgå madspild.

Udover et stort fokus på vareudvalg og produktionsstyring for at afstemme mængden af fødevarer med et realistisk salg, har vi ved hjælp af et samarbejde med Too Good To Go mindsket madspildet betragteligt. I det forgangne år har vi i udleveret mere end 100.000 Too Good To Go poser, som har mindsket vores madspild med ca. 120 tons.

Hos os kan du som kunde bestille en lykkepose til 39 kr. med overskudsmad fra en Circle K, som du skal hente ved lukketid. Indholdet i en typisk lykkepose varierer, men ofte vil du få færdigsmurte sandwichs og bagværk til en værdi af mellem 100 og 140 kr.

Download Too Good To Go-app’en og vær med til at reducere madspild!