Image
burger
Image
burger

Bæredygtig mad og produktion

Hos Circle K har vi et mål om at gøre det nemt at nyde bedre mad og drikkevarer på farten. Og med bedre mad mener vi ikke kun smag og kvalitet, men også med fokus på bæredygtige råvarer. Vi vil gerne støtte en retfærdig og bæredygtig verdensomspændende fødevareindustri.
Image
kaffe

Kaffe med god samvittighed

Vores kaffebønner er Rainforest Alliance-certificeret og 100% økologiske. Når du køber din kaffe i en af vores butikker, vil du således bidrage til bevarelse af regnskov, retfærdige arbejdsforhold og pesticidfrit landbrug.

Vi bruger ligeledes økologisk mælk fra det økologiske mejeri ’Naturmælk’ i alle vores kaffespecialiteter. Naturmælk arbejder for en bæredygtig fremtid med dyrevelfærd og kvalitet i fokus.

Som noget nyt, er det desuden også muligt at vælge havremælk som et alternativ til komælk på kaffemaskinerne i 175 butikker ud af 225. Havredrikken er et økologisk og bæredygtigt alternativ – også fra Naturmælk, og tillader vores veganske kunder at nyde en kop kaffe hos os.

Når det kommer til te, så er vores sortiment nu ikke blot økologisk, men også fairtrade.

Image
råvarer

Vores holdning til kød 

Vi arbejder løbende på at udvikle vores madtilbud, herunder at tilbyde flere vegetariske og veganske alternativer, ligesom vi arbejder på at øge andelen af økologiske og fairtrade-certificerede produkter. Snart vil vi kunne tilbyde et frisklavet vegansk og vegetarisk alternativ på alle vores stationer, så det er nemt for få sig et måltid uden kød.

Et af vores fokusområder er at løfte dyrevelfærden i vores kyllingeprodukter. Ca. 95% af alle kyllingeprodukter, der sælges i vores butikker, er velfærdskylling og kommer fra dansk produktion. Vi støtter desuden op om European Chicken Commitment (ECC*), der har til formål at højne dyrevelfærden blandt produktionskyllinger ved at sikre ansvarlig produktion og højere bæredygtighed i fødevareproduktionen. Derfor anvender vi også kun æg fra fritgående høns. Konkret har vi taget følgende skridt:

  • I løbet af 2020 er alt kyllingekød til burgere og nuggets blevet Hjerte 1-certificeret.
  • I løbet af 2021 kom alt vores kyllingekød til sandwich til at leve op til ECC-standarder.
  • Ved udgangen af 2023 vil vi kun anvende kyllingekød, der lever op til ECC-standarder.

*Læs mere om ECC-standarderne HER

Vi er i løbende dialog med vores leverandører af okse-og svinekød om at sikre et højt niveau af dyrevelfærd. Vores burgerbøf er allerede produceret af velfærdsoksekød, og vi arbejder for at øge mulighederne for at aftage mere af denne type kød.

At opføre os ansvarligt er en integreret del af vores DNA, og det er derfor naturligt at dyrevelfærd også kommer mere i fokus, i de produkter vi køber. Vi arbejder derfor tæt sammen med vores leverandører for at kunne tilbyde de bedste produkter, og sikre løbende forbedringer i forhold til dyrevelfærden i produktionen.

Leverandørerklæring

Vores mål er at være på forkant med vores branche. Derfor skal vores samarbejdspartnere og leverandører leve op til Circle Ks Leverandørerklæring, så vi sikrer løbende forbedringer i forhold til dyrevelfærd i produktionen af de produkter, vi køber.

Circle Ks leverandørerklæring

Leverandørerklæringen beskriver vores krav, og sikrer at vores leverandører følger internationale love og standarder

De primære mål for Circle Ks bæredygtige indkøbsstrategi er:

  • At anvende leverandører, der deler vores værdier
  • At håndtere eventuelle påvirkninger af vores værdikæde
  • At åbent formidle vores egen indsats til alle interessenter.

Udover vores Leverandørerklæring, arbejder vi også med en professionel tredjepart, EcoVadis, hvis ekspertise er vurdering af bæredygtighed i virksomheder. Alle vores større leverandører skal gennemføre en evaluering blandt andet indenfor områderne: menneskerettigheder, miljømæssige påvirkninger og etisk korrekt opførsel.

EcoVardis har i 2020 tildelt Circle K Danmark med en Bronzemedalje for vores indsats for at gøre vores værdikæde så socialt ansvarlig og bæredygtig som muligt.