Image
ladestander
Image
ladestander

Hvad er en lynlader?

Circle K's lynladere er op til 10 gange hurtigere end almindelige ladestandere. Men hvad er en lynlader egentlig? Og kan alle bruge dem? Det får du svar på her.

Hvad er en lynlader?

Lynlader er en betegnelse for ladestandere, som har en effekt på min. 100 kW. Circle K's ladestandere har en effekt på 300 kW, hvilket betyder, at to biler kan lade samtidig – hver med en effekt på 150 kW. Det sikrer, at opladningen går langt hurtigere end de fleste elbilsejere er vant til – og så hurtigt, som bilens batteri nu tillader. 

Passer lynladerne til alle elbiler?

Ladestandere hos Circle K er kompatible med langt de fleste elbilsmodeller, men der kan være enkelte plug-in hybrider, som ikke kan anvende dem. Her anbefaler vi at dobbelttjekke med bilfabrikanten inden opladning. 

Hvilken stiktype skal jeg bruge til lynladere?

Elbiler har typisk to forskellige stik; ét til AC-opladning (langsom opladning – typisk til opladning hjemme) og ét til DC-opladning (hurtig- eller lynopladning – typisk til opladning på farten). Det er altså DC-stikket, du skal bruge hos Circle K's lynladere. 

CHAdeMO: Denne stiktype findes oftest på asiatiske biler. Men efterhånden udstyres bilerne til det europæiske marked, hvor CCS-stikket er standard. CHAdeMO er derfor ikke længere så udbredt.
CCS: Denne stiktype er den mest udbredte, og det er den europæiske standard indenfor hurtig- og lynopladning.
Circle K's lynladere er udstyret med begge stiktyper.

Hvor lang tid tager det at lade med en lynlader?

Vi ved godt, at du sikkert gerne vil vide, præcis hvor lang tid opladningen tager – og dermed hvor hurtigt, du kan være på farten igen. Desværre kan man ikke give et entydigt svar, da det varierer på tværs af de mange forskellige elbilsmodeller og -størrelser. Tag et kig på bilproducentens hjemmeside – eller kom forbi en af vores ladestandere og afprøv det. Så ved du, hvor lang tid, det tager næste gang. 

Uanset hvad, så er lynladere op til 10 gange hurtigere end almindelige ladestandere. Lynladere er altså uden tvivl det hurtigste alternativ, når du skal have opladet din elbil på farten – den del er der ingen tvivl om! 

Generelt set findes der to forskellige slags opladninger af elbilerne:
Med AC-opladning kan bilen lades med op til 43 kW. Opladningshastigheden afhænger i udgangspunktet af bilens evne til at lade. Nogle biler tager kun imod 3,7 kW med AC-opladning, hvilket er gældende for de fleste plugin-hybridbiler.
Med DC-opladning kan bilen lades med op til 150 kW. Opladningshastigheden afhænger i udgangspunktet af bilens evne til at lade. Det er ikke alle biler, der har mulighed for at lade med DC-opladning. De fleste pluginhybrider kan ikke lade med DC-opladning.

Ladehastigheden afhænger også af din bils ladeevne. Mange plugin-hybridbiler kan maksimalt lade med 3,7 kW uanset ladestanderens effekt. Nyere elbiler kan lade med op til 80-100 kW, hvor dyrere elbiler kan lade helt op til 275 kW.

Image
EV app

Lad endnu hurtigere med Circle K CHARGE

Vores nye app Circle K CHARGE gør dit liv som elbilsejer lettere. Du kan finde nærmeste ledige ladestander – og se om den er ledig – og så kan du betale direkte med appen. Så er du hurtigt på farten igen.

Hent appen lige her.