Image
artikel
Image
artikel

Skal du vælge benzin eller diesel?

At købe en bil er en stor omkostning, og der er mange parametre, der spiller ind, i det at erhverve sig en bil. En af disse parametre er, hvorvidt du skal vælge en diesel- eller benzinbil. For at træffe det rigtige valg, er det her vigtigt, at du er opmærksom på dit kørselsbehov.

Skrevet af: Sarah Asklund og Bilhandel.dk. Januar 2021

Når man køber en bil, kan man over lang tid spare penge ved at anskaffe sig en bil, der kører langt på literen. Dette gør, at man skal tanke mindre, og derved bruge færre penge på brændstof. Den anden årsag er på grund af miljøet. Jo mindre man bruger pr. kilometer, desto mindre brændstof beskadiger vi vores planet med. 

Benzinbiler

Benzinbiler er typisk den biltype, der kører kortest på literen, og det er også den brændstofs-type - af diesel og benzin - der koster mest. En god huskeregel er, at hvis man kører under 20.000 kilometer om året, vil man med fordel kunne erhverve sig en benzindrevet bil. Mange mener, at det er der, den økonomiske kurve knækker.

Dieselbiler

Som beskrevet kører dieselbiler længere på literen end benzinbiler, men udligningsafgiften gør, at ejerafgiften er højre på netop dieselbiler. Derudover er købsprisen for dieselbiler ofte højere end benzinbiler. Det er også af den grund, at hvis man kører mange kilometer hvert år, at en dieselbil er en god investering - da man over tid vil kunne tjene pengene hjem.

Skal man vælge en benzin- eller dieselbil?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken bil man så skal vælge. Valg af benzin- eller dieselmotor afhænger af dit behov og kørselsforbrug samt økonomi.

En benzindrevet bil er karakteriseret ved at være god til bykørsel, hvor der kan være mange kortere ture, samt mange stop og start på grund af trafik og kø på vejene. Kører du derfor primært korte ture, vil en bil med benzinmotor, være et godt valg. Derudover udleder den mindre kvælstofoxid (NOx) i forhold til en dieselmotor.

En dieseldrevet bil har derimod en lavere udledning af kuldioxid (CO2), som er noget der tales meget om i forhold til miljøet. En dieselmotor har et lavere brændstofforbrug og dieselpriser er lavere end benzinpriser. En dieselbil kan være dyrere at anskaffe, men den er god til lange køreture, og hvis du kører langt, vil du nemt kunne tjene pengene ind, som er brugt på at erhverve dig en bil med dieselmotor.

Der er altså fordele ved begge motorer, men vigtigst er, at du træffer det rette valg, ved at kende dit eget kørselsforbrug og ønsker i forhold til, hvad din bil skal kunne.

Image
grøn

Vi er klar til grønnere privattransport

Er du ligesom Circle K også klar til en grønnere privattransport? Så læs med her, hvor Circle K præsenterer sin treenighed af klimavenlige, CO2-reducerende og innovative, alternative drivmidler, der bidrager til den grønne omstilling af privatbilisme

Image
Fasttrack

Mindre kø og tomgang – mere fast track

Hvis du er træt af at holde i kø eller tomgang, så læs med her, hvor Circle K præsenterer det vi kalder Fast Track. Det er Circle K’s helt særlige baner ved pumpen, der gør det lettere og hurtigere at komme til og fra et pitstop med optankning…

Image
bilpleje

Gode råd til bilpleje

Vil du også holde din bil i god stand, så du på den lange bane kan spare mange penge? Læs mere her, for at få gode tips og tricks til, hvordan du bedst vedligeholder din bil...