Image
bilpleje
Image
bilpleje

Gode råd til bilpleje

Gode råd til bilpleje Bilen er vigtig for langt størstedelen af danskerne, da bilen er danskernes primære transportmiddel. Men når man ejer en bil, er det også vigtigt at passe godt på den. Mange passer ikke godt nok på sin bil, hvilket ofte skyldes, at de ikke ved hvordan, hvorfor og hvor ofte bilen skal plejes.

Artiklen er skrevet i samarbejde med NEMbilhandel.dk

Bilpleje er en god investering - også selvom det koster tid og penge, da man i den lange ende kan spare mange penge ved at pleje bilen godt. Det er ikke kun om vinteren, at bilpleje er vigtigt, men også i foråret, sommeren og efteråret!

Bilvask er essentiel bilpleje

Vedligeholdelse af bilen kommer i mange forskellige former. En af de mest fundamentale ting ved at vedligeholde bilen - ikke kun fordi det ser godt ud, men også fordi det har stor effekt - er bilvask.

Circle K’s bilvask er effektiv, og en af fordelene ved netop Circle K er de materialer, som bliver brugt, når bilen vaskes – disse er nemlig bæredygtige og effektive! Det betyder, at man skader miljøet mindst muligt, samtidig med at man får en god bilvask. Vidste du, at på Circle K’s mest travle stationer, så er vaskehallen udstyret med et meget effektivt renseanlæg, som reducerer vandforbruget med op til 75%.

Men hvorfor skal man vaske bilen? Hvad har det med god bilpleje at gøre? Ved vask af bil fjerner man snavs og andet skidt, som over længere tid vil beskadige bilen. Her er der blandt andet tale om alt det skidt, som sætter sig under bilen.

Bilvask er også med til at forhindre rust, som mange biler mister flere år af deres levetid til. Sne, fugt og is, samt saltet på vejene, er med til at ridse bilens undervogn, beskadige bilen og fremskynde opbygning af rust. En undervognsvask er derfor essentiel i bilplejen. Undervognsvask kan være besværligt at gøre selv, men i en Circle K Premium, Deluxe eller sågar Classic sæsonvask indgår undervognsvask. Denne er ikke kun god under vinterens hårde vejr, men også resten af året – f.eks. i efteråret inden vinteren for alvor er slået til.

Om sommeren flyver fuglene og luften er fyldt med insekter. Denne kombination er ikke altid godt for din bil, da en fugleklat og indtørret insekter kan gøre stor skade på bilens overfalde f.eks. lakken. Dette kan en hyppig bilvask dog hjælpe med at rette op på. Her kan polering og voks i den grad også være til stor gavn, hvor voksen beskytter billakken. Dog er det vigtigt at polere bilen inden, så voksen bliver påført på et rent og glat underlag.

Ruderne og gummilisterne

Året rundt er vejene fyldt med sten og andre ting, som kan beskadige ruderne på bilen. Stenslag er en af de mest hyppige skader på en bil, hvor ruden bliver beskadiget af elementer, som kastes mod ruden. Stenslag er vigtigt at komme til livs og få fixet, da det kan lede til større skader end man lige tror. Mindre stenslag kan dog fixes med stenslags-kit, som forhindrer at ruden skal udskiftes helt og skaden i ruden bliver større.

Derudover skal man huske at smøre gummilisterne på bilen. Gummilisterne er en af de mest oversete ting ved bilpleje, hvor hvis de ikke bliver smurt, kan man opleve at de revner. Det er med til at beskadige indeklimaet på bilen, samt være med til at beskadige ruderne. Smør gummilisterne med silikone for mest effekt.

Image
Bilpleje

Under kølerhjelmen

Motoren er hjertet af bilen, hvorfor det er vigtigt at man passer godt på de elementer, der er under kølerhjelmen. Motorolieskift gør en del for vedligeholdelsen af bilen, og det anbefales at man skifter motorolie efter den instruktion, som er givet med bilen. Ellers er det en god tommelfingerregel at tjekke og eventuelt skifte motorolien hver 1000 kilometer kørt. Endvidere skal man huske at bruge den rigtige motorolie til sin motortype. Hos Circle K findes et bredt sortiment af kvalitetsmotorolie, hvorfor du med sikkerhed vil kunne finde en CK-motorolie, som passer til din motor.

Mærket CK, som er Circle K’s eget mærke tilbyder også andre produkter såsom CK glasrens, CK fælgrens, CK wipes, CK mikrofiberklude og meget andet. Disse produkter kan bruges året rundt til vedligeholdelse af din bil.

Spar penge ved bilpleje

Ved god vedligeholdelse af bilen vil man kunne spare på den lange bane. Vedligeholdelse kan forhindre skader og slid på mange af bilens komponenter - og hos Circle K, finder du altså alle former for produkter, som du let kan erhverve dig. Over tid vil slid lede til udskiftning af bildele, hvilket i størstedelen af tilfældene er dyrere end vedligeholdelse. Derfor kan man også fra et økonomisk perspektiv kunne drage fordel af at bruge tid og penge på bilpleje.

Kvalitetsprodukter til bilpleje

Vintertiden bringer is, og is på ruden er ikke fordelagtigt. Derfor er det en god idé at investere i en isskraber. Man kan få mange forskellige typer isskrabere hos Circle K, så det gælder om at finde den længde man har som præference. Derudover er en ‘Window De-icer’ – hvilket selvfølgelig er en isfjerner - også god, da den giver mulighed for at hjælpe en med at fjerne isen fra ruderne. Dette kan især være brugbart i de tidlige kolde morgentimer, når man skal afsted på arbejde eller aflevere børnene. Med en Circle K de-icer, forhindres det også at der kommer et nyt isslag på ruden.  

En sidste ting, der er utrolig vigtig uanset periode, er en kvalitets sprinklervæske! Der er stor forskel på vinter og sommer. Om vinteren skal den selvfølgelig benyttes ved lave temperaturer. Her findes der mange forskellige temperatur-niveauer, men Circle K tilbyder helt ned til minus 21 grader. Dette sikrer, at man kan rengøre ruden, mens man er på vejen, uanset temperaturen. Circle K tilbyder et godt kvalitetsprodukt, som ikke skader lak og viskerblade, men er derimod meget effektivt.

Om sommeren er det vigtigt at sprinklervæsken er god til at opløse insekter og andet snavs, som der især er meget af i sommertiden. Derfor er det et must, med en kvalitetssprinklervæske, hvilket Circle K sørger for.

Image
Fasttrack

Mindre kø og tomgang – mere fast track

Hvis du er træt af at holde i kø eller tomgang, så læs med her, hvor Circle K præsenterer det vi kalder Fast Track. Det er Circle K’s helt særlige baner ved pumpen, der gør det lettere og hurtigere at komme til og fra et pitstop med optankning…

Image
madstation

Du er nu ankommet til din madstation

En madstation er Circle K’s bud på, hvordan man bringer kvalitet og hyggelige rammer ind i madoplevelsen når du er på faren. Læs mere her, hvis du også vil gøre din rejse nemmere, med en unik madoplevelse på farten…

Image
grøn

Vi er klar til grønnere privattransport

Er du ligesom Circle K også klar til en grønnere privattransport? Så læs med her, hvor Circle K præsenterer sin treenighed af klimavenlige, CO2-reducerende og innovative, alternative drivmidler, der bidrager til den grønne omstilling af privatbilisme