Image
Elbil
Image
elbil

5 tips til dig, som kører på ferie i elbil

Uanset hvor ferien går hen, så er elbilen et godt og miljøvenligt transportvalg. At tage på ferie i elbil kræver dog, at du er lidt forberedt, så du ikke risikerer, at opladningsmuligheder eller batterikapaciteten sætter grænser. Læs med her, hvor vi giver dig tips og tricks, som gør det nemmere for dig at rejse på længere ture i elbil.

1. Planlæg først din rejse - og derefter lademulighederne

Har du et specifikt ønske om en feriedestination eller steder, du gerne vil se? Så lad ikke ladestationernes placering bestemme, hvor du skal hen – planlæg hellere opladningen efter hvor, du vil køre, og hvad, du vil opleve. Ladenetværket er i dag så veludbygget og bliver hele tiden bedre og bedre, så du vil aldrig være langt fra en ladestation. Og med Circle K's app, får du et enkelt og overskueligt overblik over vores lynladestandere rundt omkring i Danmark, som gør det lettere at planlægge din rute.

Download appen via Apple Store eller Google Play.

Du kan også se vores netværk af el-ladestandere på vores hjemmeside her

2. Oplad kun din bil ved behov

Har du overvejet at oplade din elbil mere effektivt? De fleste elbiler lader hurtigst ved en batterikapacitet mellem 20% og 80%. Her kan du spare både penge, tid og samtidigt spare på batteriet. Derfor vil det være bedre at tage flere korte lade-stop end at lade bilen helt op hver gang. 

3. Medbring dit eget ladekabel 

Selvom du har planlagt et ladestop på farten, kan det være en god ide at undersøge lademulighederne på dit overnatningssted samt på selve destinationen. Tag dig eget ladekabel med på turen, så du kan lade elbilen op om natten, og altid have et fuldt opladet batteri dagen efter.

4. Planlæg dine pauser

Hos Circle K er vi store tilhængere af ladehygge. Med det mener vi, at du tager dig god tid til at nyde pauserne på turen. Vi byder dig velkommen i en af vores Circle K butikker, hvor du kan få slukket tørsten med en vand, en frisklavet smoothie eller måske varme dig på en frisklavet kop økologisk kaffe. Du kan også få stillet sulten med en frisksmurt sandwich eller noget helt tredje over en snak om løst og fast. Det kan snildt kombineres med, at bilen lades. Flere af vores butikker har et siddeområde, hvor du kan nyde pausen, mens du måske endda får opladet mobilen.

5. Og vigtigst, husk at nyde turen

Nogle af de tidligere råd kan måske få dig til at tænke, at det kan virke besværligt at tage elbilen på ferie - men det behøver ikke være tilfældet. Det kræver blot en anden tilgang, hvor fokus er på at sænke tempoet og nyde turen i den lydløse bil, som giver dig både tid til fordybelse og muligheder for at udforske nye områder. Og er det ikke netop det, som ferie handler om? 

God tur! 😊

Image
Elbil