Image
Circle K Station
Image
station

Hvorfor svinger olieprisen?

De internationale oliepriser svinger 

Prisen på råolie bestemmes af verdensmarkedets udbud og efterspørgsel og ændrer sig dagligt. Det samme gælder dollarkursen. Begge disse variabler påvirker prisen på brændstof til din bil. 

Politik 

Politik kan have en meget stor indflydelse på råoliepriserne. Politisk uro i forskellige dele af verden kan påvirke olieproduktionen og -transporten. I sådanne tilfælde kan efterspørgslen overstige udbuddet, og det resulterer i stigende priser. 

Verdensøkonomien 

Verdensøkonomien påvirker også prisen på råolie. Når økonomien er stærk, stiger forbruget, og det samme gør priserne. Skatter og afgifter udgør også en betydelig procentdel af pumpeprisen på brændstof i visse lande. 

Lokale prisforskelle 

Forhandlerne på vores tankstationer stræber efter at have konkurrencedygtige priser. Pumpepriserne er derfor altid tilpasset de lokale markedsforhold. Det sikrer, at du betaler den rigtige markedspris, når du tanker på en af vores stationer. 

Skatter 

Det er vigtigt at huske, at skatter udgør en stor del af benzin- og dieselprisen i Danmark. 

  • Energiskat
  • CO2-skat 
  • Moms 

Disse skatter udgør i øjeblikket ca. 60% af prisen på benzin og 50% af prisen på diesel.

Se vores benzinkortløsninger

Her kan du læse mere om vores benzinkort og finde det der passer til dig eller din virksomhed.
Image
kvinde fylder benzin på bilen

På vej i den rigtige retning

Circle K anerkender ikke kun den grønne omstilling: Vi påtager os ansvaret for at gå forrest og drive branchen fremad mod en bæredygtig fremtid. Det sker både på den korte bane, her og nu, og hen mod den lange bane. Se her, hvordan det sker.

Image
mand og kvinde holder møde

Grøn rådgivning til jer, der vil gøre forskel

Bæredygtighed er et hyppigt emne i samtalerne med vores kunder. Vi tilbyder kunder og samarbejdspartnere rådgivning i, hvordan de håndterer den grønne omstilling – det sker med møder og webinarer, der klæder virksomheder på til denne vigtige indsats.