Image
el
Image
el_mobil
El-ladestandere

Lad din elbil op hos Circle K og kom hurtigt videre

Vi får flere elbiler på vejene i Danmark. Det stiller naturligvis krav til, at elbilisterne kan lade op på rejsen, og her kommer Circle K ind i billedet

Circle K gør din rejse nemmere - også når du kører på el 

Ja, du læste rigtigt - vi er i fuld gang med at etablere lynladere hos Circle K. Vores vision er, at du skal kunne ”tanke” el på samme måde, som du i dag tanker benzin eller diesel. Det skal være nemt og tilgængeligt og uden abonnement, hvor du er bundet til én leverandør for at oplade. Hos Circle K betaler du kun for den el du ”tanker”. Men selvfølgelig først efter den gratis testperiode, hvor den tekniske løsning forfines og gøres klar.

Vi gør ventetiden behagelig mens du lader 

Mens bilen lader, har du mulighed for at få slukket tørsten med en frisklavet kop kaffe, eller få stillet sulten med en frisksmurt sandwich. Hos os føles ventetiden bare kortere... 

Image
el

Hvor kan jeg tanke el hos Circle K 

I oversigten herunder kan du se, hvor vi allerede er klar med Circle Ks lynladere, og hvor vi snart etablerer lynladere. Oversigten bliver opdateret løbende …

Adresse Post nr By Status
Chr. X's Vej 253 8310 Tranbjerg J Klar
Hadsundvej 212 9220 Aalborg Ø Klar
Vermlandsgade 41 2300 København S Klar
Middelfartvej 53 5200 Odense V Klar
Jyllingevej 166 2610 Rødovre Klar
Borgmester Chr. Gade 59 2450 København SV Forventet inden udgangen 2021
Taastrup Hovedgade 25 2630 Taastrup Forventet inden udgangen 2021
Kettevej 2 2650 Hvidovre Forventet inden udgangen 2021
Lillevangsvej 50 2670 Greve Forventet inden udgangen 2021
Lyngbygårdsvej 138 2800 Kongens Lyngby Forventet inden udgangen 2021
Gladsaxe Møllevej 12 2860 Søborg Forventet inden udgangen 2021
Bernstorffsvej 115 2900 Hellerup Forventet inden udgangen 2021
Gl. Lyngevej 12 3450 Lillerød Forventet inden udgangen 2021
Nordhøj 4 4600 Køge Forventet inden udgangen 2021
Horsensvej 121 7100 Vejle Forventet inden udgangen 2021
Lind Hovedgade 2A 7400 Herning Forventet inden udgangen 2021
Framlev Korsvej 10 8462 Harlev J Forventet inden udgangen 2021
Sønderbro 24 9000 Aalborg  Forventet inden udgangen 2021

 

Image
Grøn strøm

Grøn el på Circle K

Alle Circle K butikker bliver forsynet med grøn strøm. Det betyder derfor også, at strømmen, der forsyner Circle K lynladerne er produceret på 100% vedvarende energi fra vandkraftværker i Norge.

Samarbejdspartnere

Foruden Circle Ks egne lynladere har vi også et samarbejde med andre ladeoperatører om ladestandere på vores stationer.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad betyder betegnelsen lynlader mere præcist?

  Lynlader er en fælles betegnelse for en ladestander, som har en effekt på 100 kW og derover. Circle K etablerer lynladere på 300kW, hvor der er plads til, at to biler kan lade samtidig  -  hver med en effekt på optil 150 kW.

 • Hvilken stiltype skal jeg bruge til min bil?

  Stiktypen afhænger af, hvilken elbil du har. Elbiler har oftest to forskellige stik; ét til AC-opladning (langsom opladning – typisk til opladning hjemme) og ét til DC-opladning (hurtig- eller lynopladning – typisk til opladning på farten). 

  • CHAdeMO  - Denne stiktype findes oftest på asiatiske biler. Men efterhånden udstyres bilerne til det europæiske marked, hvor CCS-stikket er standard. CHAdeMO er derfor ikke længere så udbredt.
    
  • CCS - Denne stiktype er den mest udbredte, fordi det er den europæiske standard indenfor hurtig- og lynopladning.

  Circle K lynlader er udstyret med begge stiktyper.

 • Hvorfor lader min bil langsomt?

  Der kan være mange forskellige årsager til, at du oplever en langsommere opladning end du er vant til. Det er typisk tre faktorer som spiller ind.

  1. Batteriets temperatur: Hvor meget strøm din bils batteri kan tage imod skifter afhængig af batteriets temperatur. En kold vinterdag, hvor batteriet ikke er nået at blive varmt, kan det ikke tage imod strømmen lige så hurtigt, som på en varm sommerdag, eller når batteriet er kørt varmt. Batteriet er mest effektivt ved en temperatur på 20-25 grader.
    
  2. Batteriets ladeprocent: Batteriet tager nemmest imod strøm i starten af opladningen. Efterhånden som cellerne i batteriet bliver fyldt, vil effekten dale. Derfor er der stor forskel i opladningshastigheden på et batteri, der er henholdsvist 20% og 80% opladet. Når bilens batteri er 80% opladt mindskes ladehastigheden markant for at forhindre overophedning af bilens batteri.
    
  3. Bilens ladekapacitet: Ladehastigheden afhænger også af din bils ladeevne. Mange plugin-hybridbiler kan maksimalt lade med 3,7 kW, uanset ladestanderens effekt. Nyere elbiler kan lade med op til 80-100 kW, hvor dyrere elbiler kan lade helt op til 275 kW.
 • Hvad er ladehastigheden og rækkevidden på elbiler?

  Ladehastigheden og rækkevidden afhænger af mange faktorer, der gør det svært at give et entydigt svar.

  Circle K anbefaler derfor at læse nærmere på bilproducentens egen hjemmeside, eller tage kontakt til forhandleren af den specifikke bilmodel for at høre nærmere om netop din bils ladehastighed og rækkevidde.

  Generelt set findes der to forskellige slags opladninger af elbilerne:

  1. Med AC-opladning kan bilen lades med op til 43 kW. Opladningshastigheden afhænger i udgangspunktet af bilens evne til at lade. Nogle biler tager kun imod 3,7 kW med AC-opladning, hvilket er gældende for de fleste plugin-hybridbiler.
    
  2. Med DC-opladning kan bilen lades med op til 150 kW. Opladningshastigheden afhænger i udgangspunktet af bilens evne til at lade. Det er ikke alle biler, der har mulighed for at lade med DC-opladning. De fleste pluginhybrider kan ikke lade med DC-opladning.
 • Hvor længe må jeg holde parkeret, mens jeg lader?

  Der er 1-times parkering på ladepladserne ved Circle Ks lynladere. Vi opfordrer til, at man viser hensyn til andre elbilister og derfor flytter sin elbil, når batteriet er tilstrækkelig opladt eller efter maks. 1 time.

 • Hvad gør jeg, hvis ladestikket sidder fast i bilen?

  Tjek om ladningen er afsluttet på ladestanderen. Prøv at starte og slukke bilen og evt. lås dørene i bilen og derefter lås dem op igen. Hvis ladestikket fortsat sidder fast, så er der ofte en speciel ”låse-op” funktion i bilen, som kan anvendes.

 • Hvad gør jeg, hvis laderen ikke virker?

  Prøve at starte og slukke bilen og derefter sæt ladestikket i bilen igen for at påbegynde opladningen. Hvis ladestanderen forsat ikke virker kan kundeservice kontaktes, som kan nulstille ladestanderen.

 • Hvem kan hjælpe mig med spørgsmål?

  Stationen kan svare på enkelte spørgsmål. Men det er bedre at ringe til Kundeservice på 70 101 101.

Flere og flere elbiler på vejene…

Tallene taler allerede for sig selv. Salget af el- og hybridbiler blev tredoblet i 2020. Det hænger både sammen med, at der bliver lanceret flere elbiler i forskellige prisklasser, med udbredelsen af lademuligheder til elbiler samt det øgede fokus på bæredygtige tiltag i hverdagen. For der er ingen tvivl om, at bevidstheden om de bæredygtige valg – på det nære plan og på samfundsniveau – driver bevægelsen fremad. Bevidstheden må til, før vi kan handle.

At vælge en elbil betyder nemlig ikke kun noget for den enkelte bilist. Det har betydning for vores samfund og for den grønne omstilling, der er så ganske afgørende for planetens fremtid. Hos Circle K tager vi ansvar for at drive den positive udvikling i vores branche fremad.