Image
Mand lastbil
Image
mand i lastbil

AdBlue - på vej mod et renere miljø

AdBlue er et mere miljøvenligt tilsætningsstof, der benyttes til de fleste nyere dieselmotorer for at mindske udslippet af skadelige partikler.

AdBlue- tilsætningstoffet mindsker både lokalforureningen og og køretøjets dieselforbrug. Det består af en ugiftig opløsning af urea, som reducerer mængden af kvælstofholdige gasser i udstødningen (NOx-emission). 

AdBlue påfyldes en separat tank i køretøjet og sprøjtes herfra ind i udstødningssystemet og nedbryder udstødningsgasserne. Det er vigtigt, at AdBlue ikke kommer i selve dieseltanken. Skulle det alligevel ske, må du ikke starte motoren. 

AdBlue opfylder ISO 22241 normen og regulativerne i CEFIC. AdBlue krystalliserer ved -11 °C og skal derfor opbevares over denne temperatur.
AdBlue-pumper til lastbiler findes på udvalgte Circle K tankstationer i nærheden af Truck Diesel pumpen. Bemærk: Personbiler skal have en magnetisk adaptor, for at kunne anvende disse pumper.

AdBlue kan købes på dunk i forskellige størrelser på alle Circle K stationer. Det er yderligere muligt at bestille AdBlue i tromler, IBC container (1000l) eller til hjemmetanke. Bestilling af AdBlue kan ske på tlf. 70 101 101

Find dit benzinkort

Produkt- og sikkerhedsblade