Overraskende god mad
Image
Bæredygtig mad
Image
Bæredygtig mad

Bæredygtig mad

En hurtig kaffepause med langtidshævet morgenbrød, et ordentligt måltid efter en lang køretur eller en velfortjent belønning efter en hektisk arbejdsdag? Hvad du end vælger, vil vi altid sørge for, at din ordre er så velsmagende, sund og økologisk som muligt.

Hos Circle K vil vi gerne være bedre set fra et sundhedsmæssigt, bæredygtigt og samfundsmæssigt perspektiv.
 

Bæredygtig mad og produktion 
 

Hos Circle K Danmark sætter vi altid smag og kvalitet for pengene i højsædet, når det kommer til vores mad, og de seneste år har vi sat ekstra fokus på bæredygtighed indenfor vores madprodukter. Vi vil gerne støtte en retfærdig og bæredygtig verdensomspændende fødevareindustri. Vores mål er at gøre det nemt for folk at nyde bedre mad og drikkevarer på farten. For at opnå dette, forbedrer vi konstant vores mad og drikkevarer med hensyn til kvalitet, indhold og udvalg.  

Et af vores  fokusområder er at løfte dyrevelfærden i vores kyllingeprodukter. Det gør vi ved at støtte op om European Chicken Commitment (ECC*). Formålet er at højne dyrevelfærden blandt produktionskyllinger ved at sikre ansvarlig produktion og højere bæredygtighed i fødevareproduktionen. Derfor anvender vi også kun æg fra fritgående høns. Konkret har vi taget følgende skridt:

  • I løbet af 2020 er alt kyllingekød til burgere og nuggets blevet Hjerte 1-certificeret.
  • I løbet af 2021 kom alt vores kyllingekød til sandwich til at leve op til ECC-standarder.
  • Ved udgangen af 2023 vil vi kun anvende kyllingekød, der lever op til ECC-standarder.

*Læs mere om ECC-standarderne HER.


Udover at højne dyrevelfærden for kyllinger, serverer vi også økologisk og Rainforest Alliance-certificeret kaffe som betyder, at landbrugene tager hensyn til miljø og bæredygtighed. Dermed er vi med til at fremme forholdene for arbejderne og lokalsamfundet. Alt sammen noget, som er vigtigt for os i Circle K. Samtidigt tilføjer vi også lækre vegetariske alternativer til vores menuer, så der er noget til enhver smag.

At opføre os ansvarligt er en integreret del af vores DNA, og det er derfor naturligt at dyrevelfærd også kommer mere i fokus, i de produkter vi køber. Vi arbejder derfor tæt sammen med vores leverandører for at kunne tilbyde de bedste produkter, og sikre løbende forbedringer i forhold til dyrevelfærden i produktionen.

Mindre madspild 


Hos Circle K vil vi gerne bidrage til et mere bæredygtigt samfund. Det gør vi bl.a. ved at reducere madspild ved at have indgået et samarbejde med Too Good To Go. Her kan du købe mad, som ikke er blevet solgt fra vores butikker, til 39kr. I lykkeposen vil du oftest finde lækre  smurte sandwichs og bagværk til en værdi af mellem 100 og 140kr. De fleste af vores butikker har Too Good To Go, og du kan bestille en lykkepose i Too Good To Go app’en, som du kan downloade nedenfor:
 

Image
Too Good To Go

Miljøvenlig indpakning 


Udover at reducere madspil, anvender vi hos Circle K også miljøvenlig indpakning til vores varer. Vi bruger f.eks. varmeposer af rent genbrugspapir uden folie og plastik. Poserne er også PEFC certificeret, hvilket betyder, at vi er med til at støtte bæredygtig skovforvaltning. Derudover er vores emballage til salater, smoothies og shakes lavet af genbrugsplast. Generelt forsøger vi at fjerne plastik alle de steder, som vi kan.