Image
Secure Parking
Image
Secure Parking
Bæredygtigt indkøb

Bæredygtigt indkøb

I Circle K er vi optaget af bæredygtighed. Vores mål er at være på forkant med vores branche. Derfor skal vores samarbejdspartnere og leverandører leve op til Circle Ks Leverandørerklæring, så vi sikrer løbende forbedringer i forhold til dyrevelfærd i produktionen af de produkter, vi køber.

Circle Ks leverandørerklæring 


Leverandørerklæringen beskriver vores krav, og sikrer at vores leverandører følger internationale love og standarder

De primære mål for Circle Ks bæredygtige indkøbsstrategi er:

  • At anvende leverandører, der deler vores værdier
  • At håndtere eventuelle påvirkninger af vores værdikæde
  • At åbent formidle vores egen indsats til alle interessenter.

Udover vores Leverandørerklæring, arbejder vi også med en professionel tredjepart, EcoVadis, hvis ekspertise er vurdering af bæredygtighed i virksomheder. Alle vores større leverandører skal gennemføre en evaluering blandt andet indenfor områderne: menneskerettigheder, miljømæssige påvirkninger og etisk korrekt opførsel.

EcoVardis har i 2020 tildelt Circle K Danmark med en Bronzemedalje for vores indsats for at gøre vores værdikæde så socialt ansvarlig og bæredygtig som mulig.

Læs mere om indsatsen nedenfor:

Image
Bæredygtigt indkøb

Kylling af langsomtvoksende race 
 

Et af vores fokusområder er at løfte dyrevelfærden i vores kyllingeprodukter. Derfor har Circle K valgt at tilslutte sig dyrevelfærdsstandarden European Chicken Commitment (ECC). Formålet er at højne dyrevelfærden blandt produktionskyllinger ved at sikre ansvarlig produktion og højere bæredygtighed i fødevareproduktionen. Derfor anvender vi også kun æg fra fritgående høns.
Vores kyllingekød til burgere og sandwiches lever op til ECC-standarder og inden udgangen af 2023 vil alle vores produkter med kyllingekød leve op til ECC-standarder.

*Læs mere om ECC-standarderne HER.

Kaffe med god samvittighed 


I 2019 blev Circle Ks kaffe Rainforest Alliance certificeret. Når du køber din kaffe i en af vores butikker, vil du således bidrage til bevarelse af regnskov, retfærdige arbejdsforhold og pesticidfrit landbrug.  

Vi bruger ligeledes økologisk mælk fra det økologiske mejeri ’Naturmælk’ i alle vores kaffespecialiteter. Naturmælk arbejder for en bæredygtig fremtid med dyrevelfærd og kvalitet i fokus. Nu kan du i øvrigt også få havredrik på udvalgte stationer. Havredrikken er et økologisk og bæredygtig alternativ – også fra Naturmælk.